Šipkařky No Men vyhrály ligu a budou bojovat na Mistrovství ČR!

Šipkařky No Men vyhrály ligu a budou bojovat na Mistrovství ČR!
ilustrační foto
Další fotky: 
Šipkařky No Men vyhrály ligu a budou bojovat na Mistrovství ČR!

Původně jich bylo sedm, jako Sedm statečných. Když se v roce 2016 daly dohromady, byly svobodné i vdané, měly různá povolání a jejich věk se pohyboval od 20 do 39 let. Byly každá jiná a spojovala je jediná věc. Věnovaly se sportu, který je považován za doménu mužů. Prostějovské No Men se rozhodly, že to změní. A podařilo se! NoMen vyhrály šipkařskou ligu a jedou na Mistrovství České republiky.

Sedmička žen se znala už několik let, převážně z šipkařských turnajů. Vždy chtěly hrát s muži, skončily ale v ženské lize. A to je nebavilo. "Družstev žen je hrozně málo, na zápasy jsme jezdily po celé Moravě. A přestalo nás to bavit," vysvětlila vznik družstva kapitánka Veronika Malíšková. A tak na začátku září 2016 spatřilo světlo světa No Men. Žádní muži do sedmičky žen nesmí. "Rozhodly jsme se jim dokázat, že jsme v šipkách stejně dobré, jako oni," dodala Veronika.

V září 2018 se NoMen zapsaly do ženské ligy Olomouckého kraje. "Jelikož nás v týmu hodně přibylo, tak se klasické No Men Prostějov rozdělily na na týmy. No Men I. a No Men II. Tým No Men I. nakonec celou ligu vyhrál a jede tak tento víkend reprezentovat Olomoucký kraj a hlavně Prostějov na Mistrovství České republiky do Králík u Nového Bydžova. Už to, že jsme se tam dostaly, je velký úspěch. Uděláme maximum, abychom dovezly nějakou trofej. Držte nám pěsti," vzkazují Verča, Monča a Kačka.

A my držíme! (ber)

Poslat nový komentář