Noc kostelů v Prostějově nebude! Nejsou lidé

Noc kostelů v Prostějově nebude! Nejsou lidé
ilustrační foto MMP

Letošní Noc kostelů se bude konat v pátek 9. června 2017. Jen v Olomouci bude otevřeno více než dvacet kostelů a z nejbližšího okolí to budou kostely v Kostelci na Hané, Mostkovicích, Plumlově nebo Nezamyslicích. V Prostějově se ale neotevře žádný. Sdělila to koordinátorka Noci kostelů v Prostějově Jana Tobolová.

„Všichni, kteří se podílejí na organizaci, technickém zabezpečení, přípravě a realizaci programů, to dělají s láskou, zadarmo a ve svém volném čase. Zajímavé je, že zatímco návštěvníků rok od roku přibývá, lidí nabízejících pomoc je méně a méně. Stálí pořadatelé a organizátoři v jednotlivých kostelích a modlitebnách jsou již osm let stále stejní a noví nástupci a pomocníci nám chybí. Proto jsme se po pečlivém zvážení společně dohodli, že si letos uděláme Noc kostelů i my – navštívíme jiná města, poslechneme si krásné koncerty, podíváme se tam, kam se během roku nikdo nedostane a nabereme i novou inspiraci. Současně chci slíbit, že v příštím roce se prostějovské kostely a modlitebny opět otevřou a do noci se opět rozzáří svými programy pro vás – naše milé návštěvníky," uvedla jménem prostějovské ekumeny a všech zástupců prostějovských farností a sborů koordinátorka Noci kostelů v Prostějově Jana Tobolová. (red) 

 

Komentáře

Pořadatelům se nedivím, když vidí "křesťany z povolání", jak si z víry udělali živnost, nemůže je ani bavit dělat ve svém čase a se svými náklady něco, z čeho má jen ztrátu. P.

Dneska už se prostě zadarmo nedělá... Pánbůh složenky nezaplatí.

Poslat nový komentář