Budou snad po Okružní jezdit nákladní vozy? Dočkáme se?

Budou snad po Okružní jezdit nákladní vozy? Dočkáme se?
ilustrační foto MMP

Dopravní komise rady města Prostějova doporučuje zprůjezdnění Jihozápadního kvadrantu nákladní dopravou. Radní proto schválili finance na hlukovou studii.

„Jde o peníze na výpočet hladin akustického tlaku v chráněném venkovním dopravním prostoru, jehož účelem je stanovení stavebních opatření pro jeho zprůjezdnění pro nákladní dopravu. Předmětem studie bude nejen měření a hodnocení hluku, ale také vypracování dopravního modelu množství nákladních vozidel, které trasu jihozápadním kvadrantem zvolí. Součástí měření musí také být postup, jak bude řešeno přetížení a jak bude modelováno odlehčení stávající průjezdní trasy. Na základě všech těchto postupů pak vyhodnotíme změnu hlukové situace v chráněném venkovním prostoru staveb v obou trasách,“ vysvětlil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer a doplnil, že součástí bude rovněž hodnocení případných zdravotních rizik.

Předpokládaná částka na provedení studie „Jihozápadní kvadrant - výpočet hladin akustického tlaku v chráněném venkovním prostoru staveb“ se má pohybovat ve výši 250 tisíc korun. (red)

 

Komentáře

Vápenici odbřemenit návratem osobních aut jízdou přes náměstí.Zamezit a zrušit jednu z hlavních tepen města byla od začátku hloupost.Prostě nikde silnice nestavěli,obchvaty také ne,ale silnici na náměstí,kde jezdily i autobusy a hlavní zastávka byla u radnice prostě zrušili a dnes prostě chybí.Tím se tam doprava rozmělní a na Vápenici bude pro náklaďáky místa dost.

Poslat nový komentář