Sebevraždy v Prostějově jako na běžícím páse. Šikana v práci?!

Sebevraždy v Prostějově jako na běžícím páse. Šikana v práci?!
ilustrační foto MP Přerov

 

Sebevraždy mají různé příčiny. Mezi ně patří nešťastná láska, dluhy, ale i stres třeba ze zaměstnání. Svědčí o tom hned dva případy z nedávné doby, které se udály v Prostějově.

V srpnu letošního roku si vzal život 36letý muž. U leteckých kasáren se postavil do cesty vlaku. Podle informací, které se redakci podařilo zjistit, byla za tragedií právě práce. Podle spolupracovníků byl šikanován jedním z vedoucích pracovníků. „ Byl celkově labilnější, prostě to neunesl. Napsal dopis, který tady nechal. Obvinil v něm svého nadřízeného, že ho k tomu dohnal,“ uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. Muž podle něj odešel uprostřed směny, přelezl zeď továrny a skončil na kolejích.

Druhý případ se stal pouze před několika dny, kdy odchod ze světa zvolil další ze zaměstnanců firmy. „Říkal, že si bere volno, že jde na pohřeb. Druhý den přišla jeho žena, že už není, oběsil se,“ potvrdili informaci mužovi spolupracovníci. I on měl podle jejich slov v práci problémy.

Důvody, proč se lidé rozhodnou odejít dobrovolně ze světa, jsou podle odborníků různé, vždy se ale týkají životních hodnot a priorit. „Obecně se dá říci, že lidé, kteří si sáhnou na život, nejsou schopni v daný moment vyřešit nějakou situaci. Míra zátěže je pro ně nezvladatelná,“ vysvětlila  psycholožka Dana Štěrbová.

V Olomouckém kraji v letech 2004 až 2013 spáchalo sebevraždu 1 050 lidí,  mužů bylo 862, zatímco žen jen 188. (ber)

Komentáře

Kdybyste věděli  pravdu tak takhle nemluvíte , už jen to co tady napsaly spravodajové je blbost . Jeho přítelkyně nebyla vpráci a ani se nepodílela na jeho pohřbu  . Nemněla ani snahu pomoci a ještě ktomu ho podváděla . Mněl syna a dvě holky , tá 3 byla nevlastní jen se oni staral a dost pěkně . A  volno si nebral pač švagr ho mněl normálně vyzvednout . Tak prosím nechte ho napokoji , nikdo neví pravdu jak to tam bylo , takl blbě nekecejte a nehádejte .

By mě zajímalo co je to za firmu.

Podle toho co jsem slyšela tam je takových kreténů víc a dokonce prý někteří chlapi i brečeli.

Chtěla bych vědět,co je to za firmu,že tak mají takovýho kreténa na vedoucí pozici a měli by to vědět všichni.

 

BYl to hodny kluk a mel syna a dve dcery a nikdo nema pravo se o nem takhle bavit

Na parte je napsáno, že měl s družkou 3 děti a bydlel ve Vitčicich.

Hele ty humore....sel na pohreb kolegovy s prace co umrel dosel domu a bylo to sel si to hodit byla to pro nej nezvladatelna zatez jak pise doktorka 

 Asi nevys co to je stratit kamarada a zaroven kolegu delat si prdel s techto veci kdyz neznas okolnosti chtel bych vydet tebe kdyby se ti obesila zena dvou deti sulinku 

A ty si pica asi ....

Je to smutný, ale  ten borec co řekl že jde na pohřeb a oběsil se , měl unikátní smysl pro humor ....

 

Poslat nový komentář