Bývalý majitel diskotékového klubu Relax obviněn z dalších dvou vražd

Bývalý majitel diskotékového klubu Relax obviněn z dalších dvou vražd
ilustrační foto internet

 

Bývalý majitel diskotékového baru Relax v Komenského ulici v Prostějově Jiří Večeř není žádný svatoušek. Byl pravomocně odsouzen za podíl na vraždě obchodníka s lehkými topnými oleji Marka Lehkého, v minulosti si odseděl trest za zprostředkování jiné vraždy a přípravu další. Kvůli dalším dvěma vraždám jej měsíc před promlčením obvinil policejní tým Tempus.

Dnes dvaapadesátiletého muže policisté obvinili z dvojnásobné vraždy z roku 1995. Oba mrtví byli podnikatelé a jejich vraždy souvisely s nelegálními obchody s lehkými topnými oleji (LTO).

„V pondělí jsme zadrželi muže podezřelého z vraždy z května 1995 ve Zlíně a Uherském Hradišti. Muž byl vzat do vazby. Za vraždu podle zákona platného v době činu mu hrozí 15 let vězení nebo výjimečný trest,“ sdělili na tiskové konferenci zástupci policie.

Podle České televize je zadrženým Jiří Večeř, kterého už policisté několikrát vyšetřovali. Oběťmi vražd byl podnikatel Miroslav Kovařík ze Zlína, kterého zabila nálož pod autem, a František Blažíček z Uherského Hradiště, který byl zastřelen. Policie dostala podnět k opětovnému otevření případu vražd vloni v prosinci od rodinných příslušníků jedné z obětí. K promlčení by došlo 12. května. (ber)

Komentáře

Jako pana JV neznam ani jsem neznal. Ale pokud se nemylim tak ta diskoteka stala jen diky nemu takze nechapu jak vam muze vadit skupinka kumpanu bez kterych by jste do toho podniku ani nemohl jit, protoze by tam nebyl

 

 

Znám p. Večeře osobně. Několikrát jsem se s ním setkal a za několik desítek tisíc mi velice pomohl. Toto, proč je znovu obviněn, je záležitost Kutala, který si žije s miliardami v Rakousku a velmi vlivně řídí českou politiku. Kutal chce Večeře zničit, nic víc mu nepřeje.

Fuj, úplně je mi zle, když si vzpomenu jak sedával se svými kumpány v boxu v Relaxu  .... a my jsme se tam bavili ... s vrahem za zády :(

Znám osobně J. Večeře a čiší z něho velké zlo .. Vyhrožoval mi ale naštěstí jsem nedopadl jako ostatní

Poslat nový komentář