Prostějovu ubývají obyvatelé

Prostějovu ubývají obyvatelé
ilustrační foto internet

 

Navzdory celorepublikovému růstu obyvatel se náš region dočkal v minulých letech opačného vývoje. I nadále počet obyvatel klesá. Stále víc lidí se stěhuje jinam a také se rodí méně lidí, než umírá. Podle údajů Magistrátu města Prostějova žilo v Prostějově k 1. lednu letošního roku 44 184 obyvatel.

Od roku 1990, kdy měl Prostějov 52 061 obyvatel, docházelo k trvalému poklesu. „Za uplynulých 23 roků poklesl počet obyvatel Prostějova téměř o 8 000 obyvatel. Promítlo se v tom i odtržení městské části Držovice,“ uvedla náměstkyně primátora Alena Rašková.

Za úbytkem stojí i fakt, že klesá i porodnost, která ve městě kulminovala v letech 2007 – 2009, kdy rodily ženy z posledních silných ročníků ze 70. let minulého století. (red)

Komentáře

Alenko, kde nic není ani smrt nebere! Odstěhovala jsem se před lety a nikdy jsem toho nelitovala. Zajímáte se jen o to, kde a co rychle prodat nějakému obchodnímu řetězci či solárníkům i za cenu záboru nejlepší půdy a to je ostuda, a přitom se oháníte zvýšením zaměstnahosti, jak krátozraké!! Za 10let nebude v PV ani 40000 obyvatel a je to Vaše práce pro "statutární blaho" obyvatel PV.

Poslat nový komentář