Policejní prezident udělil ocenění za záchranu života čtyřem prostějovským policistům!

Policejní prezident udělil ocenění za záchranu života čtyřem prostějovským policistům!
Foto PČR
Další fotky: 
Policejní prezident udělil ocenění za záchranu života čtyřem prostějovským policistům!

 

Ve středu ocenil policejní prezident Tomáš Tuhý kriminalistu z Mělníku, dva policisty z obvodního oddělení z Prostějova a dva dopravní policisty taktéž z Prostějova. Všech pět mužů si domů odneslo medaili medaile Za statečnost. 

Prostějovští okrskáři Michal Mrázek a Dalibor Peterka v červnu letošního roku bez ohledu na ohrožení vlastního života vynesli zraněného muže z hořícího domu ve Smržicích. Muži následně poskytli první pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu.

Další dva prostějovští policisté, tentokrát z dopravního inspektorátu, Jan Dobeš a Martin Jeneš v květnu letošního roku zachránili život ženy, která havarovala s vozem mezi Bohuslavicemi a Krakovcem. „Žena vlivem nárazu vozidla do stromu utrpěla mnohočetná zranění včetně deformování končetin. Vozidlo začalo hořet a tak co nejdříve policisté řidičku přemístili do bezpečného prostoru a poskytli ji první pomoc. Svým rychlým a profesionálním jednáním řidičce zachránili život,“ uvedla Ivana Nguyenová z tiskového odboru policejního prezidia.

Pátým oceněným je mělnický kriminalista Jiří Vild. V březnu letošního roku přispěl k záchraně dusícího se muže, který nemohl dýchat vlivem cévní mozkové příhody. Policista uvolněním dýchacích cest a zavoláním na tísňovou linku 112 muži jednoznačně zachránil život.

„Ocenění policisté riskovali svůj vlastní život, aby mohli zachránit život druhých lidí. Těmito skutky naplnili motto "Pomáhat a chránit",“ dodala mluvčí. (ber)

Komentáře

Zasluzna prace, panove si vsak meli ponechat energii na slusnejsiho cloveka. V tomto pripade mel zasahovat socialni odbor!

Taktéž se připojuji ke gratulaci a hlavně, ať si udrží charakter ... těchto vzorů v Prostějově moc není. Snad budou přibývat

Také blahopřeji. Všechno jsou to mladí kluci, tak ať jim to nadšení a elán a dobré srdce vydrží :) 

Pěkné a záslužné, máme spoustu dobrých pocistů a tito určitě patří mezi ně. Blahopřeji jim k získanému ocenění a držím našim policistům palce do další jejich nelehké práci. J.Stary jun Prostějov

Poslat nový komentář