Vyhláška o poplatcích za odpad v zastupitelstvu neprošla

Vyhláška o poplatcích za odpad v zastupitelstvu neprošla
ilustrační foto asa-group.cz

Zachovat šest stovek za platbu odpadů nebo vyhlášku pozměnit dalšími výjimkami? Na pondělní jednání zastupitelstva se setkaly dva rozdílné názory, nebyl přijat většinou ani jeden z nich, materiál tedy bude opět předložen na prosincovém jednání.

Rada města Prostějova posoudila výšku sazby za likvidaci odpadů a rozhodla, že v roce 2017 sazby ponechají ve stejné výši, jako v letošním roce. Návrh vyhlášky poslali radní zastupitelům k projednání. Předložen byl také pozměňovací návrh, který nabízel variantu odpustit platby mládeži do 18 let a studentům do 26 roků. Ten podpořil z řad občanů i Pavel Neckář, který vystoupil s podobnou žádostí.

Zastupitelé o předložených variantách hlasovali, neprošel návrh ani jednoho z předkladatelů. O tomto bodě tedy budou zastupitelé opětovně jednat na svém prosincovém jednání.

Pro rok 2017 je v rozpočtu města na zabezpečení likvidace komunálního odpadu navržena částka 43,5 milionu korun, v roce 2016 byl ke dni zpracování materiálu vybrán místní poplatek za komunální odpad ve výši 23,01 milionu korun. (red)

 

Komentáře

Částka, kterou by mělo město Prostějov odpustit dětem do 18 let a studentům do 26 let je opravdu podstatně menší, než jsou částky za tak zvanou "reklamu" v hokeji a tenise. Má - li město Prostějov skutečně zájem na opravdové reklamě, tak timto reklamu pořídí levně a ku prospěchu rodin s dětmi a studentům.
Nedávno schválili nákup pozemku za téměř 5 milionů, kde se někdy snad možná bude vytvářet "malá průmyslová zóna". Jasnovidci jim to asi nakukali. Dělejte to, co si přejí občané města!

Poslat nový komentář