Radní Sokolová: U paní Nagyové jde o osobní selhání!

Radní Sokolová: U paní Nagyové jde o osobní selhání!
ilustrační foto

 

Naši pravidelnou rubriku Co týden dal dnes naplňuje především zemětřesení v nejvyšších sférách naší politiky a státní správy. Je to také průšvih  politický, který má tentokrát na triku vládní ODS. Zajímal nás i názor regionálních a komunálních politiků. A proto jsme oslovili radní Miladu Sokolovou (ODS).

Jaký je váš názor na poslední kauzu, která otřásá politickými špičkami?

Řeknu-li, že jsem nesmírně rozčarovaná, je to to nejmenší, co mohu říci.

Co říkáte na skutečnost, že naši generálové přijímali úkoly od ředitelky Nečasova sekretariátu, navíc úkoly vyloženě soukromého charakteru?

Je to vyloženě lidské selhání na straně paní Nagyové. Rozumím tomu, co je to láska. Očividně se nevyhýbá ani panu premiérovi a ředitelce jeho kabinetu. Ale vždy se říká: všeho s mírou. A tady ta míra byla překročena. Na straně generálů vojenské tajné služby se pak jedná o jasné profesionální pochybení.

Jak se podle vašeho názoru tato kauza dotkne regionální politiky?

Celostátní politika vždy ovlivňuje ve velké míře i tu regionální, potažmo komunální. Značka ODS je velmi poškozena a my nečiníme žádné kroky k záchraně. Mrzí mě, že osobní ambice jednotlivců porušují tuto značku ještě víc.

Podle nedělních vystoupení  lídrů koaličních stran tu zřejmě bude snaha udržet současnou vládu, pouze s jiným premiérem. V této souvislosti se mluví o ministru Kubovi. Co vy na to?

Ministra Kubu znám více z médií, než osobně. Velmi by se mi líbil tandem Pospíšil-Kuba. Již před kongresem jsem věřila, že se toto seskupení postaví do čela ODS. Pospíšil předseda, Kuba první místopředseda. I nyní bych k tomuto uspořádání, byť na vládní úrovni, tíhla.

Není nechuť rozpustit sněmovnu, nechat padnout vládu a vyhlásit předčasné volby vedena obavami, že by se v této chvíli ODS vůbec nemusela dostat do sněmovny? Nebo jen s velmi malým počtem mandátů?

Nejsem poslanec ani člen výkonné rady, abych mohla bezprostředně rozhodnout, jak se má ODS zachovat. Zítra se setká vedení ODS v Prostějově a jistě zaujme nějaké stanovisko. Osobně si ale myslím, že bychom se nemuseli bát, pokud bychom skutečně coby volebního lídra a nového předsedu strany postavili například Jiřího Pospíšila, bývalého ministra spravedlnosti. 

Poslat nový komentář