Radek Zacpal prý za Okamurou nemíří

Radek Zacpal prý za Okamurou nemíří
ilustrační foto

 

Včera jsme vás informovali o zemětřesení v prostějovské ODS. Dnes nám odchod Radka Zacpala z ODS potvrdil předseda místní organizace Miloslav Musil, který je v současné době s gymnasty v Holandsku a samotný aktér – tedy Radek Zacpal.

 

„V této chvíli necítím potřebu, abych se k celé záležitosti vyjadřoval. Možná časem, ale nyní k tomu určitě nic říkat nebudu,“ řekl Radek Zacpal pro Pvnovinky. Podobně reagoval i na otázku týkající se členství v dozorčích radách a předsednictví ve finančním výboru zastupitelstva. „To nebudu řešit přes média.“

Předseda místní organizace Miloslav Musil prý vystoupení Radka Zacpala z ODS očekával. „Myslím si, že v jeho zájmu není spolupracovat s ODS v Prostějově, kde se trochu změnily karty,“ uvedl Miloslav Musil. „V reakci na tuto skutečnost místní rada vyzvala své zastupitele, aby se zasadili o jeho odvolání ze všech funkcí. Zároveň jsme panu Zacpalovi písemně poděkovali za dosavadní práci a vyzvali ho, aby složil mandát zastupitele města, který získal za ODS,“ dodal Miloslav Musil.

Z Chorvatska se nám ozvala i Milada Sokolová. „Věřím tomu, že se Radek Zacpal k celé situaci postaví čestně jako chlap. Alespoň jsem ho doposud považovala za člověka, který si stojí za svým a dovede se ke všemu postavit čelem. Věřím, že na rozdíl od Radima Fialy složí mandát zastupitele a sám odstoupí ze všech funkcí, které z jeho členství v ODS vyplývaly,“ uvedla pro Pvnovinky Milada Sokolová. (Když před časem vystoupil z ODS Radim Fiala, straničtí kolegové ho rovněž vyzvali, aby se vzdal mandátu, což on ovšem neučinil – pozn. redakce).

Podle slov radního Zdeňka Peichla, dlouholetého bývalého šéfa klubu zastupitelů ODS, nemůže Radka Zacpala nikdo zbavit mandátu, s volenými funkcemi je to ale jinak. „Jak z pozice předsedy finančního výboru zastupitelstva, tak i z dozorčích rad ho může zastupitelstvo odvolat, klub ODS se tím nepochybně na své nejbližší schůzi bude zabývat,“ uvedl Zdeněk Peichl.

V kuloárech se dnes spekuluje o tom, že Zacpal není posledním člověkem, který dřív či později dá sbohem prostějovské straně modrého ptáka. Mluví se o tom, že pokud se ODS jako celek potýká s problémy, první ji opouštějí ti, kdo to se stranou nemyslí vážně. A spekulace se samozřejmě vyskytly i v souvislosti s tím, kam Radek Zacpal nyní zamíří. Před časem se zúčastnil v Olomouci besedy s Tomio Okamurou. „V této chvíli nikam nemířím,“ řekl k tomu Radek Zacpal.

(ok)

 

 

Komentáře

jj. boj o koryta je boj o koryta

no počkejte jaký to bude rachot, až vystoupí Jura Pospíšil :-)

Poslat nový komentář