Ivo Stawaritsch nejlepším živnostníkem roku v Olomouckém kraji!

Ivo Stawaritsch nejlepším živnostníkem roku v Olomouckém kraji!
Foto OHK

Dne 8. října 2015 se uskutečnilo v Olomouci slavnostní vyhlášení krajských výsledků soutěže Vodafone firma roku 2015 a Česká spořitelna živnostník roku 2015.

Mezi živnostníky porotu nejvíce zaujal umělecký kovář Ivo Stawaritsch z Kostelce na Hané, kterému lásku k řemeslu vštípil jeho otec. Právě založení vlastní dílny v roce 1992 bylo splněným snem hlavně pro pana Stawaritsche staršího.

Ze začátku jim do dílny chodily spíše zakázky na sváření či opravy strojů, ale postupem času si rodinný podnik vybudoval kovářské renomé a dnes už má práci na rok dopředu. „Hlavním cílem naší práce je věrný a spokojený zákazník. Při výrobě se snažíme co nejvíce vycházet z představ našich zákazníků, které jsou velmi různorodé. Provádíme výrobu ve starém i moderním stylu, od interiérových doplňků přes zábradlí, branky, brány, mříže, ploty, vývěsní štíty a další,“ říká vítězný živnostník.
Okresní hospodářská komora v Prostějově nominuje do této soutěže každým rokem nejlepší firmy a živnostníky regionu. „Nejen letos byla nominace úspěšná, např. v roce 2013 vyhrál živnostníka Ol. kraje pan Josef Sýkora z Loučan – výrobce dřevěných hraček pro děti, v roce 2011 paní Jarmila Vítoslavská z Troubek, která šije ručně tradiční hanácké kroje. V roce 2011 se také úspěšně umístila společnost Alika a.s. z Čelčic, výrobce pražených oříšků – získala 2. místo v soutěži Firma roku“, říká Helena Chalánková, ředitelka OHK.

„Firmu roku 2015 v Ol.kraji vyhrála společnost Fenix Trading, s.r.o. z Jeseníku - výrobce elektrického sálavého topení. Firma Laski, s.r.o. ze Smržic, která vyvíjí, vyrábí a prodává komunální techniku, se umístila na nádherném třetím místě“, doplňuje Chalánková.

Všem výhercům gratulujeme a přejeme úspěchy v podnikání! (red)

Poslat nový komentář