Podpořte živnostníka Ivo Stawaritsche v celostátním kole soutěže Živnostník roku!

Podpořte živnostníka Ivo Stawaritsche v celostátním kole soutěže Živnostník roku!
ilustrační foto OHK

Podpořte svým hlasem živnostníka za Olomoucký kraj v celostátním kole soutěže Česká spořitelna Živnostník roku 2015 pana Ivo Stawaritsche z Kostelce na Hané, který se zabývá uměleckým kovářstvím. "Pana Stawaritsche osobně znám, je to nejen skvělý řemeslník, ale i úžasný člověk. Naši podporu si plně zaslouží. Moc Vám i za pana Stawaritsche děkuji a přeji mu vítězství!" uvedla Helena Chalánková, ředitelka OHK v Prostějově.

Kovářských zakázek zprvu nebylo mnoho, ale o to větší nadšení vkládal Ivo Stawaritsch do každé z nich. Jednou z prvních bylo okování oken na Univerzitě Palackého v Olomouci. „Postupně těchto kovářských zakázek přibývalo a taky se naše dílna začala dostávat do povědomí veřejnosti.
První roky podnikání jsem se snažil veškeré vydělané peníze vracet zpět do dílny, a to nákupem potřebného vybavení.“
Nyní je dílna, kde pracuje s bratrem Milanem a občas i otcem Alfrédem, který čas od času vypomáhá, i když je mu už 73 roků, plně vybavena. Ani o zakázky již není nouze a v současné situaci jsou zaneprázdněni na rok dopředu. „Hlavním cílem naší práce je věrný a spokojený zákazník. Při výrobě
se snažíme co nejvíce vycházet z představ našich zákazníků, které jsou velmi různorodé. Provádíme výrobu ve starém i moderním stylu, od interiérových doplňků po zábradlí, branky, brány, mříže, ploty, vývěsní štíty a další.“ Vítězství v soutěži si velmi váží a vidí v něm i možnost povzbuzení zájmu o řemeslné práce u mladší generace. „Určitě to podpoří mladé, kteří se chtějí začít živit rukama a poctivě podnikat. Zároveň je to čest a přínos pro naše řemeslo tím, že mladí kováři uvidí, že i po dvaceti letech praxe můžete dosáhnout takového úspěchu", říká finalista soutěže. (hch)

Stačí poslat SMS na 900 11 09 ve tvaru ZIV 9
ZIV mezera a číslo favorita (příklad: ZIV 9)

Hlasovat můžete až do 18. 11. 2015. Čím více poslaných SMS, tím větší šance na vítězství.

Poslat nový komentář