Velká rodinná soutěž u hvězdárny zná již svoji podobu!

Velká rodinná soutěž u hvězdárny zná již svoji podobu!
ilustrační foto itinerář

Letošní začátek podzimu opepří velké klání, které plánuje Okrašlovací spolek města Prostějova se Sportcentrem – DDM a Zdravým městem Prostějov na sobotu 7. října 2017 do parku u hvězdárny. Rodiny celé i neúplné (tatínci, maminky, babičky, dědečkové, děti, vnoučci či jen poměrná část) mohou dorazit od 14 hodin ve sportovní výzbroji a s velkým odhodláním se utkat v netradičních sportovních disciplínách. Záštitu nad celou akcí, kterou pořadatelé prozatím pracovně nazývají Familiáda, převzala přímo primátorka města Prostějova Alena Rašková.

„Naplánovali jsme několik netradičních sportů, ve kterých budou soupeřit rodiny spolu proti jiným, ale když to početně nevyjde, tak možná i mezi sebou. Naším heslem je tradiční a snad ještě ne zcela zprofanované „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se“, proto nebudeme počítat výsledky za jednotlivé disciplíny, ale vůli se jich zúčastnit. Všechny rodiny budou za svoji účast oceněny drobnými dárky“, uvedla jedna z pořadatelek Milada Sokolová.

„Na akci se těšíme, je to pro nás nová výzva, takové akce do tak hezkého parku, jako je u hvězdárny, patří,“ uvedl Filip Burka ze Sportcentra – DDM a dodal: „Ještě nebudeme prozrazovat všechny disciplíny, něco si necháme ukryté pod pokličkou.“

„Jsem ráda, že se připravuje taková akce. Ve společnosti se diskutují často problémy současné rodiny, zda je pořád základním stavebním prvkem společnosti, ale zapomíná se možná někdy na to, že místo diskuzí je nejlepší se jako rodina sbalit a vyrazit společně ven za pohybem a zábavou. Tím myslím, že do této společenské diskuze vstoupíme v našem městě nejlépe,“ nechala se slyšet primátorka Rašková.

S prvotní myšlenkou uspořádání rodinného sportovního odpoledne přišla jedna z organizátorek oblíbeného Restaurant Day, Martina Šponarová. (red)

Poslat nový komentář