Nový park v Okružní? Zhlédněte vizualizaci!

Nový park v Okružní? Zhlédněte vizualizaci!
ilustrační foto MMP
Další fotky: 
Nový park v Okružní? Zhlédněte vizualizaci!

Návrh nového parku v Okružní ulici v Prostějově je již hotov. Realizovat se ale bude nejdřív v roce 2018.

"V současné chvíli se jedná o výkupu pozemků, které nejsou v našem vlastnictví. Na některých hospodaří zemědělské družstvo, které dostalo výpověď z nájmu. Ta je ale tříletá, takže volné budou v roce 2018," konstatovala náměstkyně primátorky Ivana Hemerková.  

Samotný park bude mít rozlohu cca 1,4 ha. Spolu s ním však bude založena i navazující část tzv. Jižního parku, který by v budoucnu měl tvořit zelený prstenec podél jižní hranice města. Aleje stromů a louka budou založeny i v části podél ulice Okružní, kde bude postupně vznikat bytová zástavba. Celkově tak půjde o plochu cca 2,8 ha. Vysazeno zde bude 152 stromů a součástí parku bude i vodní plocha.

Podrobnější informace a další výkresy podoby budoucího parku najdete na internetových stránkách statuárního města Prostějova v sekci připravované investiční akce: http://www.prostejov.eu/cs/obcan/informace-z-odboru/odbor-rozvoje-a-investic/pripravovane-investicni-akce/ (ber)

Komentáře

Mohl tam být i kopec z hlíny z okolní stavby pro děti na sáňkování tam by nesjeli do silnice a mohli by se vyřádit a nebo třeba dlažba - desková hra a hned by bylo na procházce ještě nějaké vyžití. Tak mi přijde, že tam bude nuda svádět vandali ničit cokoliv.

Kdepak je konec tomu inženýrovi, který uměl tak skvěle vykupovat pozemky?
Vyhodili ho a nyní se musí o to starat náměstkyně přes úplně jiné starosti.

Poslat nový komentář