Letošní Academia Film Olomouc ocení podmořského filmaře Steva Lichtaga

Letošní Academia Film Olomouc ocení podmořského filmaře Steva Lichtaga
ilustrační foto Akademia film

Již za pár dní, přesně 24. - 29. 4. 2018, se uskuteční AFO53, neboli 53. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO). Jedna z největších popularizačních akcí v Evropě, kterou pořádá Univerzita Palackého v Olomouci, ocení jedny z nejodvážnějších dokumentaristů a ochránců moří a oceánů současnosti.

Cenu za osobní přínos popularizaci vědy si převezmou česko-americký režisér Steve Lichtag i zástupci renomované organizace Ocean Ark Alliance, jejímž cílem je tvorba platformy pro hlubší pochopení a docenění oceánů a života v nich. "Přehlídku slavnostně zahájí v úterý 24. dubna od 18 hodin v Kině Metropol projekce mimořádného dokumentu Planeta oceánů. Osobně ho uvede jeho režisér Michael Pitiot, v současnosti jeden z nejoceňovanějších tvůrců vědeckých dokumentů," uvedl asistent produkce Jan Lutera s tím, že na festival zavítá také aktivní novinář a bojovník organizace Plastic Oceans Foundation - Craig Leeson.

V rozsáhlém programovém menu, které čítá více než 200 položek, nebudou chybět přednášky vulkanoložky Kayly Iacovino, která stála u zrodu celosvětového Star Trek Movie fandomu, anebo britského science rappera Jona Chasee, spoluautora knihy Star Wars a věda.

Na festival se lze akreditovat zdarma, zpoplatněny jsou jen některé bonusové aktivity, mezi než se řadí nabitý hudební program. Více info najdete na www.afo.cz. (red)

 

 

Poslat nový komentář