Kraj se bude prezentovat ve Vídni

Kraj se bude prezentovat ve Vídni
Foto Olomoucký kraj

 

Prezentace Olomouckého kraje na 17. ročníku Svatováclavského posvícení ve Vídni byla tématem dnešní návštěvy českého velvyslance v Rakousku Jana Sechtera v sídle Olomouckého kraje, kde ho přijal hejtman Jiří Rozbořil.

„Společně s krajskými sdruženími cestovního ruchu, agenturou Czechtourism a Velvyslanectvím České republiky ve Vídni plánujeme prezentovat Olomoucký kraj v Rakousku. Prezentace proběhne během tradiční akce velvyslanectví, na které jsou představovány jednotlivé české a moravské kraje jak z pohledu turistického, tak i z hlediska ekonomiky a hospodářství,“ uvedl hejtman Rozbořil. „Svatováclavské posvícení bude v letošním roce věnované našemu kraji. Plánujeme tiskovou konferenci zaměřenou na nabídku cestovního ruchu kraje a prezentaci také pro profesionály z řad cestovních kanceláří a touroperátorů, a to konkrétně v Českém centru ve Vídni. Na společenském večeru, který se bude konat v prostorách velvyslanectví pak nebude chybět ani prezentace gastronomie a regionálních specialit,“ dodal.

„Svatováclavské posvícení je každoročně hojně navštěvované vídeňskou krajanskou komunitou, ale také odborníky z cestovního ruchu, zástupci vídeňského diplomatického sboru, představiteli rakouských politických, kulturních a hospodářských kruhů. Pro nás je to akce prestižní a jedna z největších v roce,“ doplnil velvyslanec Sechter. (red)

Poslat nový komentář