Kraj si připomene výročí republiky slavnostním megakoncertem

Kraj si připomene výročí republiky slavnostním megakoncertem
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

Z mnoha akcí, kterými si letos Olomoucký kraj připomene 100 let od založení samostatné Československé republiky, bude vyčnívat slavnostní open air koncert, jenž se uskuteční 1. září přímo před budovou hejtmanství. Akci ozdobí špičkoví hudební umělci a vrcholní představitelé státu i regionu. Slavnost je ale určena hlavně pro veřejnost, lidé budou mít dostatek míst k sezení i ke stání.

„Snažíme se zajistit takové interprety, kteří budou důstojně reprezentovat výjimečnost této události a kteří zároveň zaujmou co nejvíce lidí. Čím více návštěvníků přijde, tím lépe, protože sté narozeniny naší vlasti si velkou oslavu určitě zaslouží,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Koncert přiblíží nejen založení samostatného státu, ale i soužití Čechů a Slováků. Hlavními protagonisty večera by tak měla být zvučná jména z České republiky i ze Slovenska.

Slavnostní open air koncert plánují pořadatelé rozdělit do několika částí, ve kterých zazní skladby významných českých skladatelů, dále nejznámější české a slovenské lidové písně a také výběr populárních melodií.

„Hudební zážitek podtrhne vizuální projekce. Během koncertu totiž budeme na velkoplošné obrazovky promítat historické události z dějin naší země,“ uvedl Okleštěk (Zdroj kr-olomoucky.cz)

Poslat nový komentář