Náš kraj moc pro život není, říká průzkum

Náš kraj moc pro život není, říká průzkum
ilustrační foto

Nejlépe se žije lidem v Královéhradeckém kraji, potvrdil to výzkum Místo pro život. Na druhém místě se umístil kraj Zlínský, bronz bere Praha. Hodnotily se především podmínky na pracovním trhu, vzdělání v regionu či kulturní a společenské vyžití. Olomoucký kraj skončil na desátém místě ze čtrnácti.

V celorepublikovém srovnání zaznamenal Královéhradecký kraj vysoce nadprůměrný výsledek v hodnocení pracovních podmínek. Místní obyvatelé jsou spokojeni se mzdami, nízkou nezaměstnaností i širokou nabídkou pracovních míst. Oceňují také kvalitní podmínky pro vzdělávání a péči o děti, kde je zahrnuta například dostupnost mateřských škol i dětských hřišť. Kladné body získal kraj v očích místních i rozvojem infrastruktury a širokými možnostmi sportovního a kulturního vyžití v místě bydliště.

Srovnávací výzkum Místo pro život už osmým rokem mapuje kvalitu života obyvatel v jednotlivých krajích České republiky. Výzkum Místo pro život nabízí veřejnosti možnost dlouhodobě sledovat stav jejich regionu a jeho vývoj. Výsledky srovnávacího výzkumu motivují a inspirují státní správu i samosprávu, nevládní organizace, podnikatele i občany, a vedou tak ke zlepšování podmínek ovlivňujících kvalitu života. Mnohdy důležitější než hmotné statky je pro řadu lidí fungující občanská společnost, vzájemný mezigenerační respekt a tolerance rozdílných názorů. Organizátoři projektu Místo pro život se snaží také na tyto hodnoty poukázat a upozornit na jejich důležitost. (Zdroj mistoprozivot.com)

 

Komentáře

RE: ti vládnou všude, ale v Olomouckém kraji to ve spolupráci s ANO dotáhli k dokonalosti! Spojení Faltýnek - Okleštěk - Černošek ovládá celý kraj, tady už musí zasáhnou jen vyšší moc! Znáte tu o vařící vodě a prasatech.

Kde vládnou komunističtí pohrobci nemůže být dobře

Poslat nový komentář