Jak je to s prodejem OP?!

Jak je to s prodejem OP?!
Foto PvNovinky.cz
Další fotky: 
Jak je to s prodejem OP?!

 

Ještě před vánočními svátky měla být na insolvenční účet konkurzní správkyně Miroslavy Horské složena kupní cena za OP Prostějov. Zda se tak stalo, se redakci bohužel zjistit do současné chvíle nepodařilo.

Miroslava Horská ani na opakované dotazy stran prodeje do současné doby nereagovala. Jan Holinka z tiskového centra největšího věřitele, České spořitelny, odpověděl obratem. „Prodejní proces je organizovaný insolvenční správkyní, proto se prosím obraťte s tímto dotazem na ni,“ sdělil redakci mluvčí s tím, že Česká spořitelna nemůže v průběhu insolvenčního řízení poskytovat žádné informace. Případný vlastník i cena, kterou za areál zaplatil, tak zatím není známa. Podle správkyně jde ale o tuzemského kupce, jehož platba Českou spořitelnu rozhodně neuspokojí. Její pohledávka totiž činí bezmála miliardu a 53 milionů korun.

O tom, že se ale s areálem něco děje, svědčí i fakt, že před vánočními svátky probíhalo v areálu bývalých zahrádek před objekty OP mohutné kácení. „Nikdo o povolení nežádal, podnět prošetříme,“ informovala redakci Martina Cetkovská, vedoucí odboru životního prostředí Magistrátu města Prostějova. (ber)

 

 

 

Poslat nový komentář