Jak je to s odstřelem OP? Úřady mlčí, mlží nebo skutečně neví?

Jak je to s odstřelem OP? Úřady mlčí, mlží nebo skutečně neví?
ilustrační foto

 

Nedávno jsme psali o tom, že 21. června by mělo dojít k pádu OP. Pádu skutečnému - veškeré budovy by měly padnout k zemi, zdemolovány firmou ArcelorMittal Ostrava a.s.

Datum 21. června se jevilo jako dané, dokonce nám jej potvrdili hasiči. Následovala v médiích spousta dalších článků, ve kterých se termín nejdříve dle vyjádření pověřených osob jevil jako velmi brzký, následně byl dán i dřívější termín. "O povolení k odstřelu bude rozhodnuto přibližně v polovině června, teprve pak poběží patnáctidenní lhůta pro možnost odvolání. Odstřel by tak šlo zrealizovat pouze v případě, že by se všechny zúčastněné subjekty ihned po rozhodnutí vzdaly práva na odvolání. A to nebývá zrovna obvyklé,” vysvětlil Prostějovskému Večerníku tiskový mluvčí Českého báňského úřadu Bohuslav Machek. Na jiném prostějovském médiu se objevilo další vyjádření mluvčího Machka, kde hovoří i o možném bližším termínu, a to o 17. červnu.

FB profil OP vyletí do povětří 21.6.2014 má již téměř tisíc příznivců. Bohužel je prozatím datum uskutečnění nejisté. Sdělí úřady skutečné datum dopředu nebo se obávají velkého zájmu a možných komplikací? (red)

Komentáře

17 už bylo tak...

Poslat nový komentář