Další exmanažer OP Prostějov jde kvůli podezřelým obchodům před soud

Další exmanažer OP Prostějov jde kvůli podezřelým obchodům před soud
ilustrační foto

 

Bývalý předseda představenstva zkrachovalé společnosti Oděvní podnik (OP) Prostějov Milivoj Žák se bude před soudem zpovídat z porušování povinností při správě cizího majetku. Zjistila to MF DNES. Muž, jemuž hrozí až pět let vězení, údajně způsobil škodu 4,3 milionu. Žák vinu odmítá.

Podstatou kauzy jsou šest let staré obchody s oděvy. Mezi OP a koncového zákazníka tehdy vstoupila další firma, která podle vyšetřovatelů nic nedělala, ale inkasovala většinu peněz. Státní zástupce Jaroslav Miklenda z Prostějova, který má případ na starosti, MF DNES sdělil, že čtyři pětiny výdělku zůstaly u tohoto zprostředkovatele.

Vyšetřovatelé zdokumentovali obchody, při kterých zprostředkovatel dostal 5,8 milionu korun a OP jen 1,5 milionu. Obžaloba je přesvědčena, že firma tak OP připravila o 4,3 milionu.

Spolu se Žákem je u soudu i jednatelka zprostředkovatelské společnosti. Žák vinu odmítl s tím, že vždy jednal v dobré víře a nikoliv s cílem poškodit podnik.

Podle MF DNES již ale prostějovský soud ve stejné kauze za obchody s tou samou zprostředkovatelskou firmou odsoudil bývalého zaměstnance OP Bořivoje Kluga. Dostal půlroční podmínku na osmnáct měsíců, s trestem souhlasil a ani se neodvolal. (Zdroj MF Dnes)

Poslat nový komentář