František Tuhý je nevinný, 26 milionů vracet nemusí!

František Tuhý je nevinný, 26 milionů vracet nemusí!
ilustrační foto pohled

 

Bývalý ředitel OP Prostějov František Tuhý vyhrál  první proces. Nepůjde na pět let do vězení, ani nevrátí 26 milionů, které si nechal vyplatit jako prémie. Žalobci oznámili, že nenapadnou rozsudek, který ho osvobodil s tím, že vyplacení prémií podnik nepoškodilo. Informoval o tom server idnes.cz.

Oděvní podnik zkrachoval, více než pěti stovkám věřitelů dlužil přes dvě miliardy. Hospodaření firmy vyšetřovala policie, která Tuhého obvinila ze zpronevěry. Brněnský krajský soud  ho v únoru poslal na pět let do vězení a nařídil mu více než 26 milionů vrátit. Odvolací Vrchní soud v Olomouci ho však začátkem června překvapivě osvobodil.

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci poté zkoumalo možnost, zda by šlo podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Nyní oznámilo, že případ definitivně končí.

Tuhého čeká další proces. V Prostějově je obžalovaný z porušování povinností při správě cizího majetku a hrozí mu až 8 let vězení. Podle žalobců šel na ruku své dceři a zeťovi při pronájmech podnikových prodejen v Prostějově a z textilky tak zmizelo přes 10 milionů. (Zdroj idnes.cz)

Komentáře

Jak nevinnen? Kdy dostane odškodnění za poškození jeho dobrého jména? Pomlouvat je snadné, ale taky za to platit!! 

Poslat nový komentář