O pozemky po OP má zájem město a Japonci

O pozemky po OP má zájem město a Japonci
ilustrační foto ber

Pozemky po bývalém Oděvním podniku jsou stále na prodej. Zájem o ně projevilo město, ale i Japonci, informovali včera zastupitele radní.

Náměstek primátorky Jiří Pospíšil a radní Jaroslav Šlambor jednali již několikrát s vedením Czech Investu o možnosti získání dotace na koupi pozemků pro průmyslovou zónu. Podle předběžných podmínek by dotace pokryla pětasedmdesát procent ceny výkupů, zbylou čtvrtinu by hradilo město. „V současné době musí majitel pozemků, firma Astria Group, dodat na Czech Invest podklady. Bude se z nich vycházet při jednáních o dotaci,“uvedl radní Šlambor. Zároveň informoval zastupitele o jiném zájemci, kterým je japonská firma. “Nabídla by Prostějovu tisíce pracovních příležitostí. Je ale otázkou, zda Prostějov bude schopen dodat lidi,“ podotkl Šlambor. Výsledky jednání s Czech Investem by měly být známy v průběhu příštího týdne. (ber)

Komentáře

Nedoda?Protoze maji strach z toho kolik lidi se u tehle firem vystrida.Ano lidi budou mit zajem o praci ale az zjisti za jakejch podminek jsou tyhle pozice tak budou prchat a bude se to tam stridat...Viz Toray a podobny fabriky

myslím,že Prostějov by uvítal pracovní místa a ještě více by je uvítali lidé co roky od pádu OP nemají doteď práci a mají učty,které nemají čím platit.Sjížděli se lidé před 30km daleko,tak proč by nejezdili i teď,když by práce byla...

Prostějov lidi asi nedodá, Japonci těžko budou zaměstnávat bývalé kontráše. Ti už sedí úplně jinde na lukrativních místech.

Poslat nový komentář