Bývalý šéf OP František Tuhý je nevinný, sdělil soud

Bývalý šéf OP František Tuhý je nevinný, sdělil soud
ilustrační foto archiv

Prostějovský soud ve středu zprostil obžaloby bývalého šéfa OP Prostějov Františka Tuhého. Zodpovídal se z nevýhodných pronájmů prodejen své rodině, podle soudu nejde o trestný čin. Stejně rozhodl soud už při předběžném projednání obžaloby, kauzu mu však vrátil krajský soud.

Tuhý stál před soudem pro porušení povinnosti při správě cizího majetku kvůli údajně nevýhodnému pronájmu podnikových prodejen v Prostějově z let 2004 až 2009. Podle žalobců při nich zvýhodňoval svou dceru a zetě, škodu vyčíslili na více než deset milionů korun. 

Státní zástupce žádal pro bývalého šéfa firmy tříletý nepodmíněný trest ve věznici s dozorem, peněžitý trest dva miliony korun a čtyřletý zákaz činnosti. Po vynesení rozsudku si ponechal lhůtu pro případné odvolání. Naopak obhajoba požadovala zproštění obžaloby.

„Soud dospěl k názoru, že žalované skutky nejsou trestným činem,“ uvedla soudkyně Hana Greplová. Podle soudu nevznikla kvůli uzavřeným smlouvám žádná škoda, což je podstata naplnění žalovaného trestného činu. (red)

 

Poslat nový komentář