Chybička se vloudila, oprava sídliště Hloučela bude dražší

Chybička se vloudila, oprava sídliště Hloučela bude dražší
ilustrační foto

Rekonstrukce ulice Karla Svolinského na sídlišti Hloučela se poněkud prodraží. Oprava parkovišť a silnice bude nákladnější, než se v rozpočtu města původně uvádělo. Důvodem je podcenění nákladů projektu úředníky magistrátu.

„Nejdříve se mluvilo o deseti milionech a teď náhle třináct? Oprava jediné ulice má být takto drahá?“ dotazoval se na jednání zastupitelů Tomáš Blumenstein (ODS). Na jeho výtku reagoval vedoucí odboru rozvoje a investic Antonín Zajíček, který se k chybě přihlásil.

„Při přípravách jsme podcenili odhady nákladů, za což se omlouvám.“ Nárůst financí dovysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil.

„Počítali jsme s elektronickou aukcí a tedy s tím, že náklady stlačíme dolů. Bohužel se to v tomto případě nepodařilo. Naopak zvítězila firma, která jako absolutně „nej“ částku nabídla 12,9 milionu korun. Proto tohle navýšení,“ uzavřel náměstek. Novinkou, kterou obyvatelé sídliště získají takříkajíc „navrch“ je chodník, který spojí sídliště se Severní obslužnou komunikací. Lidé tak už nebudou muset na autobusovou zastávku docházet vyšlapanou, blátivou cestičkou, ale půjdou po pohodlném chodníku ze zámkové dlažby.

„Padesáti metrový chodník jsou jakési více práce, které proběhnou v rámci celé rekonstrukce ulice. Chodník přijde na zhruba sto tisíc korun,“ doplnil náměstek primátora Zdeněk Fišer. Lidé ze sídliště by se měli také dočkat navýšení počtu parkovacích míst. Součástí projektu je rozšíření stávajícího parkoviště, které by mělo suplovat původně zamýšlené patrové garáže.(kaa)

Ilustrační foto: archiv

Komentáře

No tak zatím po rekonstrukci Cyrila Boudy parkovacích míst ubylo....

 

Poslat nový komentář