Objížďka – minirondel dočasně zablokuje křižovatku ulic Šárka a Jezdecká

Objížďka – minirondel dočasně zablokuje křižovatku ulic Šárka a Jezdecká
ilustrační foto

Motoristé se musí zítra připravit na dopravní komplikace a jednu novou objížďku. Téměř po celý den bude zcela uzavřena křižovatka ulic Jezdecká a Šárka. Specializovaná firma tady zprovozní slibovaný minirondel. 

„Uzavírka křižovatky bude platit od 6 do 18 hodin. Linky městské hromadné dopravy číslo 2 a 21 budou mít náhradní zastávky,“ informovala Lenka Čechová z odboru dopravy magistrátu. V tento den tak lidé nebudou moci využít stanoviště, na které byli zvyklí. Náhradní doprava povede ulicí Dolní a Lidická.

„Linky 2 a 21 z autobusové stanice směr nemocnice pojedou po obsloužení zastávky Dolní FTL na zastávku Dolní, vlevo na ulici Jezdecká, vpravo Studentská, vlevo Lidická. V Lidické ulici, padesát metrů za křižovatkou s ulicí Šárka bude náhradní zastávka,“ doplnil Josef Kuchtík z divize BUS FTL - First Transport Lines, a.s..

Provizorní rondel bude prvním tohoto typu v Prostějově. Motoristé pojedou podle soustředných kružnic namalovaných na vozovce. Výrazným barevným doplňkem pak budou zpomalovací retardéry. Nová křižovatka má zvýšit plynulost dopravy od Brněnské do průmyslové zóny a odklonit frekventovaný průjezd ulicemi Lidická a Šárka. (kaa)

Ilustrační foto: magistrát

Poslat nový komentář