Stoletá dáma polkne další miliony. Její balkony jsou v havarijním stavu

Stoletá dáma polkne další miliony. Její balkony jsou v havarijním stavu
ilustrační foto

Oprava prostějovské radnice měla původně přijít na 22 milionů korun. Od počátku prací se ale částka navýšila o další miliony, zejména vlivem nepříliš kvalitních materiálů, i samotných stavebních prací při výstavbě budovy. Vedení radnice nyní řeší havarijní stav balkonů na vyhlídkovém ochozu věže.

„Jedná se o čtyři balkony v 8. NP - vyhlídkový ochoz na věži. ři odstranění vadných částí umělého kamene fasády byl zjištěn havarijní stav,“ sdělil redakci 1. náměstek primátorky Zdeněk Fišer. Podle stanoviska projektanta, který má redakce k dispozici, se jedná o nutnou demontáž kamenného zábradlí, odbourání poškozeného podkladního cihelného zdiva balkónů (teras), provedení ŽB věnce, zpětné usazení zrepasovaného kamenného zábradlí a doplnění konstrukcí balkonových desek a opravu fasády pod úpravou. „Náklady budou činit cca 1,8 milionu korun,“dodal Fišer s tím, že na zhotovitele je vypsáno výběrové řízení.
Už v roce 2013 se oprava prodražila o 2 miliony kvůli vícepracím v dvorním traktu. Vloni zase putovaly bezmála tři miliony do nosných prvků střešních konstrukcí, které byly následkem nekvalitní práce při stavbě radnice. (ber)

Poslat nový komentář