Brýle jsou doplněk a lidé by mohli popustit více uzdu své fantazii, tvrdí Radek Wagner

Brýle jsou doplněk a lidé by mohli popustit více uzdu své fantazii, tvrdí Radek Wagner
Foto ber
Další fotky: 
Brýle jsou doplněk a lidé by mohli popustit více uzdu své fantazii, tvrdí Radek Wagner
Brýle jsou doplněk a lidé by mohli popustit více uzdu své fantazii, tvrdí Radek Wagner

Brýle nosím spoustu let. Setkala jsem se při jejich nákupu s nejrůznějším přístupem. Od neodborného a neprofesionálního až k fundovanému, přesnému výběru založenému na znalostech a zkušenostech. Před necelým rokem se ke mně stále častěji dostávaly pochvalné recenze na optika, který svoji optiku otevřel v na apríla 2015 v Prostějově. Reference nelhaly. Radek Wagner je totiž profesionál ve všech „očních“ ohledech. Z jeho provozovny neodcházíte s tím nejdražším, co v ní je, ale s brýlemi, které k vám od té chvíle prostě patří. 

Když jsem čekala ve Vaší optice na rozhovor, dívala jsem se, jak neomylně sáhnete po obroučkách, které danému člověku pasují. Téměř pokaždé jste najisto vzal a hned ty první si zákazník odnesl. Pasovaly pokaždé skvěle.  Jak to děláte?

V oboru se pohybuji už 13 let, takže to mám někdy prostě v oku. Vybírám vždy podle svého vkusu. Nenechte se mýlit, ne vždy to tak je. Je to balancování mezi vkusem zákazníka a mým. Nechci prodat za každou cenu, ale zákazníkovi nabídnu to, co je podle mého soudu pro něj nejlepší. 

Není optik jako optik. Vy máte výhodu také v podobě vyšetřovny?

Jsem optometrista a optiku bez vyšetřovny s odborným personálem si v dnešní době nedokážu vůbec představit. Pořídil jsem špičkové přístroje, které zaručují jedno z nejkvalitnějších vyšetření. Svoje metody vyšetřování doplňuji neustálým vzděláváním, nicméně se kvalitní vyšetření bez dobré spolupráce pacienta neobejde. 

Řešil jste nějakou výjimečnou situaci, kterou jste za ten necelý rok v Prostějově zažil?

Měl jsem zde zákaznici, která má 35 dioptrií. V takových případech jde nejen o to, najít nejlepší variantu, ale i o radu. Vzhledem ke znalostem trhu mám kontakty na skvělé oční lékaře, kteří zákazníkům poskytnou náležitou péči a pomoc.  

Jaký typ obrub nabízíte? A jsou i v současné době nějaké trendy?

Po zkušenostech v terénu jako obchodní zástupce jsem měl možnost vidět téměř všechny optiky na Moravě. Bohužel se v optikách nenabízí současné trendy, ale pouze to, co je pro prodejce výhodné prodávat. Proto je možné na ulici běžně vidět brýle naprosto odporující módě. Vnímám to proto, že si stále někteří lidé myslí, že jsou brýle obtěžující korekční pomůckou, nikoliv krásný doplněk. Trendy, které jsou kdekoliv ve světě běžné, u nás připadají lidem jako silně extravagantní. To je škoda. Lidé by mohli více popustit uzdu své fantazii a oprostit se od zavedených a starých forem.

Máte zde i širokou nabídku dětských brýlí. Dětem se v tomto směru moc optik nevěnuje.

Přesně tak. Proto jsem se rozhodl rozšířit sortiment dětských brýlí s cenovým rozpětím a druhy tak, aby si vybral každý rodič a oči mých malých klientů zdobily krásné barvy. V současné době je na výběr zhruba 100 ks dětských brýlových obrub. Pro zajímavost jsou zde i takové, které Vaše dítě opravdu nezničí a to s doživotní zárukou.

V provozovně je nachystaný dětský koutek, věnovaný těm nejmenším.

A co plány do budoucna, máte?

Plány do budoucna jsou jasné, snažit se o co největší procento spokojených zákazníků, mít stále skvělý přístup, servis a udržet příznivé ceny. 

 

Děkuji za rozhovor. (ber)       

Komentáře

Poslat nový komentář