Prostějovští boxeři vybojovali na republikovém mistrovství pět zlatých

Prostějovští boxeři vybojovali na republikovém mistrovství pět zlatých
ilustrační foto (autor: idnes.cz)

Výrazného úspěchu dosáhli na víkendovém mistrovství České republiky v boxu v Rakovníku zástupci DTJ Prostějov. Celkem pět jejích reprezentantů získalo ve svých váhových kategoriích nejcennější kov.

Největší překvapení znamenal triumf boxujícího trenéra Petra Novotného, který dominoval druhé nejsilnější kategorii do 91 kilogramů. Na mistrovství sice odjížděl s tréninkovým mankem, zapříčiněným bolavými zády, nakonec však svými zkušenostmi předčil všechny soupeře. V prvním kole si suverénně poradil s mladým třeboňským boxerem Adamem Kolaříkem, který na šampionát odjížděl s velkými ambicemi. Semifinálový boj se znojemským Vasilem Ducárem pro něj již byl tvrdším oříškem, přesto zápas díky svým technickým schopnostem dovedl do vítězného konce 19:16. Novotného zkušenosti pak byly jazýčkem na vahách i v rozhodujícím boji, ve kterém se postavil pražskému boxerovi Danielu Táborskému. Prostějovskému bojovníkovi již v závěru zápasu docházely síly, přesto nakonec souboj ustál, vyhrál 19:12 na body a získal svůj šestý mistrovský triumf.

Další prostějovské tituly přicházely po různě strastiplných cestách. Zatímco kategorie do 60 a 64 kilogramů jasně ovládli Hamo Aperjan a Miroslav Šerban, ve váze do 75 kilogramů musel Vítek Král, který v DTJ hostuje z brněnské Komety, absolvovat dva těžké souboje, aby mohl stanout na nejvyšším stupínku. Po postupu z prvního kola přes kroměřížského Jaroslava Pavelku na něj v semifinále čekal loňský finalista, ústecký Tomáš Bezvoda, kterého Král porazil o pouhé tři body. Podobně dramaticky se vyvíjel i finálový boj s obhájcem titulu Michalem Vodárkem z Českých Budějovic, kterého prostějovský borec zdolal čtyřbodovým rozdílem.

Poslední zlato do prostějovské sbírky pak přidal hostující pražský boxer Emil Kocvelda v kategorii do 69 kilogramů. V prvním kole plném ran přetlačil ostravského mladíka Jakuba Bambucha a finále si vybojoval v souboji se znojemským bijcem Vladimírem Lengálem. Závěrečnou bitvu pak zvládl proti domácímu Patriku Klimentovi v poměru 14:12.

Poslat nový komentář