Otužilci prubli Podhradský rybník

To jsou panoramata :-)
To jsou panoramata :-)

Prvními, kdo otestovali nově napuštěný Podhradský rybník v Plumlově, byli plavci oddílu dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov.  Kvalitu vody i sluneční paprsky přišli vyzkoušet už teď v dubnu a koupel si s chutí užili.

Proč čekat týdny na letní sezónu? Vyzkoušet kvalitu opraveného vodního díla Podhradský rybník v Plumlově se rozhodli otužilci z oddílu dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov okamžitě. A jak se jim v novém prostředí líbilo? Podle slov předsedy TJ Haná a přemožitele kanálu La Manche Luďka Coufala chce oddíl plavců zařadit tuto lokalitu mezi svá tréninková místa a začít trénovat na dálkové a zimní plavání i zde. „Líbí se nám tady. Pokud to dobře dopadne, tak bychom tady chtěli uskutečnit letos na podzim jeden ze závodů zimního plavání a na Štědrý den bychom zde mohli připravit a rovněž uskutečnit naši Vánoční koupel,“ pochvalně se vyjádřil předseda Coufal. 

„Chodím sem už delší dobu, hned jak rozmrzl rybník. Voda je tu čistá,“ uznal emeritní předseda oddílu Ivan Novotný. „Je tu nádherné okolí a kulisa zámku dává plavání zvláštní a hezkou atmosféru. Trochu je otravná až protivná pro volné plavání hráz před pláží. Přes ni se plavat rozhodně nedá. Nevím, jaký má účel, ale my si s tím poradíme,“ doplnil člen úzkého organizačního týmu a oblíbený moderátor všech plaveckých akcí Michal Mucha, který sám má za sebou stovky naplavaných otužileckých kilometrů. 

Už nyní připravuje oddíl dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov další zajímavou akci. Tou bude Tovačovský maratón, jež je naplánovaný na 2. června. Pořadatelé připravují k tomuto sportovnímu klání i doprovodný program se závodem i pro diváky. Více informací na nových stránkách oddílu www.tjhana.info.    

(red)

Poslat nový komentář