Nové parky v Prostějově budou. Někdy

Nové parky v Prostějově budou. Někdy
ilustrační foto internet

 

Vybudování nového parku na jihu města má v plánu prostějovská radnice. Radní se ale na poslední tiskové konferenci upozornili, že realizace projektu bude zřejmě časově velmi náročná. Parku za Albertem v Plumlovské ulici se tak můžeme dočkat až za několik let.

Nový park by vznikl za Albertem a propojil by se s centrálním parkem. Hlavní park je navržený v územním plánu, ale pozemky nejsou v majetku města. „Nejprve potřebujeme pozemky vykoupit, abychom mohli park založit, majitel je však nechce za rozumnou cenu prodat. Některé pozemky jsou navíc vedeny jako zemědělská půda, kde jsou výpovědní lhůty i deset let," vysvětlil náměstek primátora Zdeněk Fišer.

„Je to běh na dlouhou trať a bude to složité. Proto bychom neměli být příliš zahleděni do nového parku, protože na severu města je plochy zeleně relativně hodně. Můj osobní názor je, že bychom měli věnovat pozornost i jihu města, kde trápí obyvatele velká prašnost," vyjádřil se i primátor Miroslav Pišťák. S rozšířením plochy zeleně na jihu města počítá i návrh parku Nová Okružní.

Parky by pomohly především ke zlepšení životního prostředí. Prostějov je 25. nejprašnějším v České republice a druhým nejhorším v kraji. (ber)

Poslat nový komentář