Nechcete platit? Přijde represe! hrozí občanům místostarostka

Nechcete platit? Přijde represe! hrozí občanům místostarostka
Řidiči hledají každý únik, jak parkování neplatit.

 

Prostějovští radní nejsou spokojeni s výtěžností parkovišť, strážníci nestíhají botičkovat všechny neplatiče a ignoranty parkovacích automatů. Vedení města chce zvýšit příjmy za parkování, proto vypíše nové výběrové řízení za účelem kompletního zabezpečení parkování na území města. 

V současnosti obhospodařuje placená parkoviště firma .A.S.A. TS Prostějov, se kterou uzavřela radnice smlouvu na dobu neurčitou, pronájem činí 1,750 milionů korun za rok. S výtěžností však nejsou radní spokojeni a chtějí proto změnit systém vybírání parkovného. Jednou z možností je návrat k fyzickému vybírání.
„Lidé neplatí, musí tedy dojít k represi, to je jediná možnost jak úniku peněz předejít. Jedna z možností je vrátit se od automatů k fyzickému vybírání parkovného,“ nabídla variantu místostarostka Alena Rašková s poukazem na podporu zaměstnanosti ve městě. V tomto případě, kdy by si ponechala radnice obhospodařování parkovišť ve své režii, zadala by jen údržbu parkovišť firmě. Druhou variantou je pronájem parkovišť  na základě nového výběrového řízení zájemci, který zaplatí do městské pokladny víc.

Radní rovněž plánují zpoplatnění dalších parkovacích ploch v centru města, do budoucna budou místa zajišťovat například parkovací karty.
(jap)

Komentáře

Souhlasím, ale proč má každý zaměstnanec radnice kartu na parkování bez poplatku? Ostatní zaměstnanci v okolních firmách nemají nárok. Obyvatelé sídlišť parkují svá auta stovky metrů od bydliště, ale paní Rašková a další parkují na náměstí. 

Poslat nový komentář