Regenerace sídliště Svobody pokračuje

Regenerace sídliště Svobody pokračuje
ilustrační foto
Další fotky: 
Regenerace sídliště Svobody pokračuje

Magistrát postoupil v „Projektu regenerace panelového sídliště Svobody v Prostějově“ k další etapě. Lidé by se měli dočkat nových parkovacích míst, komunikací, cyklostezek a chodníků. Zlepšit by se mělo i dopravní napojení na centrální okruh města. Práce se mají zahájit na konci tohoto roku.

„Hlavním cílem projektu je zajistit obyvatelům sídliště lepší komfort v parkování. Nově by tady lidé měli mít k dispozici 108 míst,“ nechal se slyšet vedoucí odboru rozvoje a investic Antonín Zajíček. Podle jeho slov by zahájení stavby mělo odstartovat v závěru letošního roku, dokončení se plánuje v roce následujícím.

„Postavíme tady 350 metrů živičných komunikací a 120 metrů cyklistických stezek. Plocha parkovišť dosáhne zhruba 1000 metrů čtverečných a rekonstrukcí projde více než 850 metrů chodníků,“ nastínil Zajíček. Obnova čeká také trávníky, sázet se bude 20 vzrostlých stromů a více než 500 keřů.

„Sídliště dostane nové lavičky a odpadkové koše, provedeme i nezbytné úpravy na veřejném osvětlení. Vyřešíme také napojení na projekčně připravenou zbývající část vnějšího městského okruhu, jeho jihozápadní část, takzvaný druhý kvadrant. Spojení se Šmeralovou ulicí zajistí navržená okružní křižovatka,“ doplnil Zajíček. Regenerace se bude týkat také zmíněných cyklostezek. Nový úsek propojí trasy od rondelu ulic Plumlovská a Anglická, dále k následně budovaným kruhovým objezdům ulic Šmeralova, Krasická až k rondelu v ulici Určická. Projekt zpracovala v roce 2005 firma CAD Projekt Plus. (red)

Návrh regenerace sídliště naleznete na webové adrese magistrátu:

http://www.mestopv.cz/files/2013_ruzne/c-2_celkovy_situacni_vykres.pdf

Ilustrační foto: magistrát

Poslat nový komentář