Prostějov posílá sto tisíc korun na povodně

Prostějov posílá sto tisíc korun na povodně
ilustrační foto

Zastupitelé na svém posledním jednání odsouhlasili pomoc jedné z oblastí, kudy se nedávno prohnala velká voda. Rovných sto tisíc pomůže lidem z Křešic. 

Rozhodování o tom, kam zastupitelé Prostějova pošlou finanční pomoc obětem nedávných povodní, netrvalo dlouho. Rada navrhla vyčlenit stotisícový obnos, na zastupitelích už bylo návrh odsouhlasit a určit kam zmíněné finance poputují.

„V radě navrhujeme obec Terezín,“ nastínil možnost první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Zastupitelé mohli vybírat ze soupisu několika obcí a za místo, kam peníze nakonec půjdou, určili Křešice.

„Měli bychom spektrum pomoci vrhnout do Křešic, tam ji potřebují mnohem víc než v Terezíně,“ argumentoval Jiří Schlesinger (ČSSD) a doplnil, že tamní situace byla tak vážná, že lidé před vodou, přetékající nad protipovodňovými zábranami, utíkali s identifikačními páskami. Jedině podle nich je hlídající policisté následně pouštěli zpět do vesnice.  Protinávrh osm a dvacítka přítomných zastupitelů odsouhlasila osmnácti hlasy. (kaa)

Ilustrační foto: HZS

Poslat nový komentář