Vznikne-li v Bochoři Jaguár, nabídne až šest tisíc pracovních míst

Vznikne-li v Bochoři Jaguár, nabídne až šest tisíc pracovních míst
ilustrační foto wikipedia.org

 

Obří průmyslovou zónu v Bochoři u Přerova by mohla obsadit britská automobilka Jaguar Land Rover. Znamenalo by to šest tisíc pracovních míst mimo jiné i pro obyvatele prostějovské oblasti. Informoval o tom server idnes.cz.

Britský automobilový koncern hodlá postavit v některé ze zemí východní Evropy novou továrnu a požaduje pro ni 300 až 400 hektarů plochy, na oplátku slibuje vytvoření až šesti tisíc pracovních míst. A parametry Bochoře požadavkům odpovídají.

Jak informoval polský internetový web Puls Biznesu, perou se o nové sídlo továrny už jen poslední dva státy - Polsko a Česko. Polská vládní agentura pro zahraniční investice údajně nabídla firmě pozemek u dolnoslezského města Środa Ślonska ležícího zhruba 20 kilometrů východně od Vratislavi. Jeho výhodou je podle PB napojení na právě budovanou kvalitní silnici i blízkost západní polské hranice.

Vysoce postavený regionální politik před časem MF DNES prozradil, že kraj je reálně ve hře o nejmenovanou obří investici. A v souvislosti s potenciálním počtem pracovních míst zmínil číslo šest tisíc, což je stejný počet, o němž se hovoří právě i u Jaguaru.

Všichni účastníci jednání o strategickém investorovi jsou však vázáni přísným příslibem mlčenlivosti. (Zdroj idnes.cz)

Poslat nový komentář