Prostějov zaměstnává osoby se zdravotním postižením

Prostějov zaměstnává osoby se zdravotním postižením
ilustrační foto

Statutární město Prostějov je v souladu s ustanovením § 83 zákona o zaměstnanosti zaměstnavatelem, který má povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením ve výši povinného podílu těchto osob na celkovém počtu zaměstnanců zaměstnavatele. Povinný podíl činí 4%. To v praxi znamená, že je město povinno zaměstnávat osoby se zdravotním postižením nebo odebírat výrobky či služby od firem zaměstnávajících minimálně 50% handicapovaných. 

„Na počet zaměstnanců magistrátu bychom tedy podle zákona měli zaměstnat celkově dvanáct zdravotně handicapovaných osob nebo odebrat v takovém objemu služby či výrobky,“ vysvětluje tajemník Magistrátu města Prostějova Lubomír Baláš.

Pokud by město svou povinnost nesplnilo, muselo by do státního rozpočtu odvést za rok 2016 částku 805.275,-- korun. Díky aktivnímu a zodpovědnému přístupu města jako zaměstnavatele ke zmíněné právní normě nebude muset Prostějov, podobně jako v předchozích letech, žádné peníze do státního rozpočtu odvádět.

„Loni jsme totiž tuto povinnost naplnili zaměstnáváním tří osob se zdravotním postižením a odebráním výrobků a služeb v objemu dvanácti osob. Naše skutečné plnění je tedy v celkové výši 15 osob se zdravotním postižením,“ dodává Baláš. (Zdroj MMPv)

Komentáře

A kolik zaměstnává Baláš svých rodinných příslušníků, to se asi nikdy nedozvíme.

Poslat nový komentář