V Penny na Štědrý den nenakoupíte

V Penny na Štědrý den nenakoupíte
ilustrační foto logo

Potravinový řetězec Penny Market na Štědrý den kompletně uzavře své prodejny. Chce dopřát svým zaměstnancům klidné svátky bez stresu a shonu.

Řetězec Penny Market se vyjádřil, že obchody po celé ČR na Štědrý den zavřou. Vedení si přeje, aby zaměstnanci mohli trávit Vánoce doma se svou rodinou. Toto přívětivé gesto udělala společnost už podruhé. Volno na Štědrý den měli její zaměstnanci už o Vánocích 2017.

Tesco bude mít otevírací dobu o Vánocích nařízenou podle zákona. Podle něj musí mít obchody s plochou nad 200m2 na Boží hod a na Štěpána zavřeno. Jak bude otevřeno na Štědrý den a na silvestra, zatím ještě nění jisté.

Stejně je na tom i Kaufland. I on musí podle zákona z roku 2016 své prodejny 25. a 26. 12. uzavřít, na Štědrý den ale zákazníci mohou nakupovat až do 12 hodin.

Lidl bude mít na Štědrý den otevřeno od 7 do 11:30 hodin. Obchody znovu otevře 27. 12. podle svých běžných otevíracích hodin. Na Silvestra otevře prodejny v 7 hodin ráno a uzavře v 17:00 večer.

Obchod Billa ještě není o otevírací době rozhodnut. "Přes vánoční svátky ponecháme naše prodejny pro zákazníky otevřené, nicméně o jejich konkrétní délce ještě jednáme s našimi pronajímateli," řekla mluvčí prodejen Billa Dana Bratánková.

Jista si není ani síť supermarketů a hypermarketů Albert. Co se týče 1. a 2. svátku vánočního, uzavřeno bude muset mít stejně jako všechny ostatný supermarkety. (Zdroj TN.cz)

Poslat nový komentář