V Prostějově prý řádí travič psů. Ale neoficiálně

V Prostějově prý řádí travič psů. Ale neoficiálně
ilustrační foto Ber

Na sociálních sítích se v poslední době objevují varování majitelů psů. V Prostějově podle nich řádí travič, díky kterému již několik zvířat uhynulo po pozření jedu, pravděpodobně určeného krysám. Policie ale žádné oznámení o případech neeviduje.

„Otrávené návnady na Špály, Šmeralové, Pod Kosířem a na E. Beneše jsou. Můj pes se takhle otrávil a znám i více lidí, kterým se to stalo,“ uvádí na FB skupině Prostějov bez cenzury jedna z postižených chovatelek. Podle jejího vyjádření měl pes sežrat jed na krysy a dle veterináře uhynout na rozpad jater. Případ ale nehlásila, protože policie podle jejích slov nic nevyšetří a ona sama bude raději pejskaře varovat prostřednictvím sociální sítě. O dalších případech úhynu či otravy psů se pak hovoří pouze z doslechu.

„Žádný případ nahlášené otravy psa nemáme a nešetříme,“ sdělil redakci mluvčí prostějovské policie František Kořínek. O otrávených návnadách nevědí ani městští strážníci, stejně jako řada pejskařů z uvedených oblastí.

Podle mínění některých z nich nemusí jít ale vůbec o úmysl. „Může jít třeba o konzumaci hlodavce, který byl návnadou, položenou někde na soukromém pozemku, přiotráven. V první řadě je na chovateli, aby si psa zajistil a měl ho stále na dohled,“ nechala se slyšet dlouholetá chovatelka psů Alena Ž.

Pokud máte podezření, že byl váš pes otráven, či na otravu uhynul, nahlaste to Policii ČR. Pokud se prokáže, že travič v Prostějově řádí, budou oficiálně varováni i chovatelé, kteří sociální sítě neužívají. Sejde se i více poznatků, které by mohly k odhalení traviče přispět. (ber)

 

Komentáře

Bydlím na Špály, sama mám psa a znám většinu pejskařů z této ulice i okolí. Nikomu se pes neotrávil, ani neslyšel o nějakém případu. Jsou to fámy ze skupiny, která se na sebe snaží upozorňovat a tohle mi už příjde opravdu přes čáru! Paní, které údajně uhynul pes by se asi měla zamyslet sama nad sebou.

Poslat nový komentář