Strážník, který zastřelil psa, je stále ve službě

Strážník, který zastřelil psa, je stále ve službě
ilustrační foto ber

Jak PvNovinky informovaly, strážník prostějovské městské policie, který v květnu 2015 zastřelil německého ovčáka, byl odsouzen k roční podmínce a náhradě škody ve výši téměř 100 tisíc korun. Proti rozsudku se Radim S. odvolal, ve službě zůstává.

Je vinen z trestného činu zneužití pravomoci úředního činitele, týrání zvířete a poškození cizí věci, sdělila rozsudek soudkyně Ivona Otrubová, která Radimu S. vyměřila roční podmínku a náhradu škody ve výši téměř 100 tisíc korun.

Podle státního zástupce Ivo Černíka se strážník odvolal, podobný krok zvažuje i on sám. Rozsudek podle něj neřeší návrh zbavení výkonu služby.

Radim S. tak stále slouží. „Rozsudek není pravomocný, uvidíme, jak dopadne odvolání,“ konstatoval ředitel MP Prostějov Jan Nagy.

Soudkyně Ivona Otrubová dnes ráno (19. dubna, pozn. redakce) opět potvrdila, že Radim S. dostal za zmíněné činy podmíněný trest. Uvedla přesné zněni, patnáct měsíců s podmínkou na osmnáct měsíců. Milanu Hantákovi rovněž musí uhradit škodu, jejíž výši sdělit nechtěla.

"Rozsudek dosud není pravomocný, nikdo z účastníků se v soudní síni proti rozsudku neodvolal. Zda tak učinil někdo z nich později, v této chvíli nevím," sdělila redakci Otrubová. (ber)

Poslat nový komentář