Petra Kvitová se chystá na Wimbledon!

Petra Kvitová se chystá na Wimbledon!
ilustrační foto FB

Sotva se tenistka Petra Kvitová vrátila z Paříže, už se pomalu začíná připravovat na Wimbledon. Ve francouzské metropoli prožila dojemný návrat na kurty po zranění levé ruky. Na Roland Garros vyhrála první kolo. Na oblíbené trávě v Londýně by ráda postoupila ještě dál.

Kvitová před Vánoci slibovala, že se k tenisu vrátí. Neuplynulo ani půl roku a stalo se. „Úkol je splněn, pohádka skončila. Teď začíná obvyklá práce,“ prohlásila po vyřazení ve 2. kole pařížského grandslamu. V prvním zápase porazila Julii Boserupovou 6:3, 6:2. Bethanii Mattekové-Sandsové poté podlehla po dvou tie-breacích 6:7, 6:7.

„Cítím se šťastná, přestože jsem dnes prohrála. Být zpět a hrát hru, kterou miluji již od dětství. Mít vedle sebe všechny tyto úžasné lidi a svou rodinu, ať se děje cokoliv. Můj nejlepší tenis je přede mnou,“ svěřila se na Facebooku.

V pátek se o plány na příští období podělila na tiskové konferenci.

„Vracím se do tenisového kolotoče, doufám, že se teď budeme potkávat už jen po tenisových úspěších,“ řekla.

S radostí zavzpomínala na vřelá přivítání od soupeřek v Paříži: „Spousta z nich mě zvala na kafe. V šatně za mnou přišla Martina Navrátilová. Objala mě a říkala, že radši nebude nic říkat, aby se nerozbrečela.“

Po antukovém podniku v Paříži startuje travnatá část sezony, v níž bývala Kvitová nejúspěšnější. Kouč Vaněk oznámil, že v přípravě na Wimbledon nastoupí jeho svěřenka na turnaji v Birminghamu. (red)

Poslat nový komentář