Soud s Petrou Sedlářovou bude pokračovat v prosinci

Soud s Petrou Sedlářovou bude pokračovat v prosinci
Foto PČR

Složitý případ začal v únoru rozplétat prostějovský okresní soud. Před senátem v čele se soudkyní Hanou Greplovou tehdy stanula Petra Sedlářová. Pětatřicetiletou ženu z Pivína, která bývala majitelkou realitní kanceláře, obžaloba viní z podvodu. Klienty připravila o 5,365 tisíc korun. Peníze údajně jen předávala Vu Tien Vanovi, vietnamskému podnikateli z Karlovarska. Toho ale kriminalisté dodnes nenašli, stejně jako nenašli peníze. Ve čtvrtek 2. června soud zasedal, další jednání bylo ve čtvrtek 22. září. Soud ale bude pokračovat dál.  

„Obžalovaná vylákala v období od 24.7.213 do 11.8.2014 od celkem čtrnácti poškozených rezervační zálohy a kupní ceny na nemovitosti nebo pod záminkami půjček peníze, které se zavázala ve sjednaných lhůtách vrátit. Nic z toho neučinila a způsobila škodu celkem 5.365 tisíc korun,“ uvedl před časem vedoucí odboru hospodářské kriminality PČR Prostějov Leoš Navrátil. Více se o celé kauze dočtete zde - http://pvnovinky.cz/krimi/31107-s-penezi-zmizel-tajemny-pan-tien-tvrdi-petra-sedlarova.

Na včerejším jednání byli vyslechnuti čtyři poškození, písemné výpovědi dalších sedmi byly přečteny se souhlasem obou stran. Další kolo soudního jednání se bude konat 8. prosince. (ber) 

Komentáře

Ta měla jít do politiky, kdyby se dostala třeba na náměstkyni hejtmana, mohla dostat "dary" v milionech a zcela beztrestně. Jistý bývalý náměstek z Prostějova by o tom mohl vyprávět.

Poslat nový komentář