Taneční škola Pirouette uvádí projekt Děti tančí dětem

Taneční škola Pirouette uvádí projekt Děti tančí dětem
ilustrační foto plakát

Letošní Vánoční taneční koktejly jsou startovací čarou pro novou etapu prostějovské Taneční školy PIROUETTE. Tři po sobě jdoucí setkání dětí budou od letošního roku věnovány charitativním projektům. Letošní akce pod názvem Děti tančí dětem se uskuteční v neděli 13. prosince v prostějovské sokolovně.

„V době předvánoční si každá z nás více uvědomuje, jaké máme štěstí setkávat se s vašimi dětmi, které dle svých možností dávají vše do tance a pohybu. A právě pohyb je to, co nás spojilo s centrem Hájek, které leží na druhé straně naší republiky a stejně jako naše TŠ se věnuje pohybu a dětem. Dětem, které ovšem neměly tolik štěstí a celý svůj život bojují o každý krok,“vysvětlují lektorky Pirouette Iva Kuptíková, Petra Malindová, Lucie Lužná, Petra Vránová, Lenka Malindová a Tereza Vránová.
Právě ony věnovaly do aukce své trofeje, poháry, jenž získaly za choreografie, se kterými se účastnily regionálních, zemských i republikových soutěží. Přehled trofejí je zveřejněn na stránkách, FB a nově i ve Vánočních tanečních listech Pirouette. Vyvolávací cena poháru byla stanovena na 500 Kč, na každém koktejlu se budou dražit 1 - 2 poháry. „Věříme, že pohár, který si naši tanečníci vytancovali, může být skvělou vzpomínkou nejen na soutěžní sezónu, ale také na krásný nedělní podvečer,“dodávají organizátorky.
Kromě aukce bude u vstupu zapečetěná kasička, do které můžete přispět jakoukoliv částkou v rámci dobrovolného vstupného. A určitě milou novinkou bude prodej vánočního punče. Z prodeje také půjdou všechny korunky do kasičky.

Cetrum Hájek
Centrum Hájek je projekt Asociace pro pomoc handicapovaným dětem, která vznikla na konci roku 2010 ve Šťáhlavech. Založili ji rodiče pečující o těžce postiženého chlapce Samuela. Projekt vznikl na základě neuspokojené poptávky sociálních a rehabilitačních služeb pro handicapované děti. Dnes pod tímto názvem působí denní stacionář pro děti do 15 let a centrum intenzivní léčebné rehabilitace TheraSuit. Centrum Hájek již delší dobu trpělivě dává korunku ke korunce, aby našetřilo na speciální chodící pás. Tento pás pomáhá rehabilitačním pracovníkům přesně určit, jak dítě našlapuje a vést tak efektivněji další léčbu. Celková částka za tento pás činí 260 000 Kč a Centrum Hájek potřebuje posledních 50 000 Kč k zakoupení.

Jednotlivé koktejly začínají v prostějovské sokolovně ve 14, 15,30 a 17 hodin. „Doufáme a věříme, že naše snaha s nastartováním projektu Děti tančí dětem nebude zbytečná a vy nás v tom nenecháte,“ vzkazují organizátorky. (ber)

Poslat nový komentář