Dálkoví a zimní plavci Hané mají novou posilu

Dálkoví a zimní plavci Hané mají novou posilu
Libor Stožek (vlevo) je novou posilou plaveckého oddílu TJ Haná Prostějov

Ke konci zimní plavecké sezóny projevil zájem plavat za oddíl dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov na závodech v otevřených vodách v létě i v zimě olomoucký plavec Libor Stožek (1983). Libor je především bazénovým plavcem a plave soutěže masters za svůj mateřský Plavecký klub masters Olomouc. Projevil zájem plavat v létě dálky a v zimě si vyzkoušet i ledovou vodu a plavci Hané jeho zájmu rádi vyhověli. 

Že je kvalitní posilou pro oddíl Hané, o tom není pochyb. „Má naplaváno a je ctižádostivý. Věřím, že bude pro náš oddíl jak v létě, tak v zimě velkou oporou“ řekl předseda oddílu Hané Luděk Coufal. „Má dost velký plavecký potenciál, plave rád. Takových lidí mít v oddíle víc a budeme určitě útočit na přední pozice v Českém poháru,“ s úsměvem poznamenal šéf zimního plavání Hanáků Milan Kýr. „Na rozdíl od většiny plavců vleze Libor Stožek i do vody, která má 1°C, což ho od ostatních a troufám si říci i většiny plavců odlišuje,“ doplnil slova šéfa zimních plavců organizační manažer oddílu Hané Michal Mucha. „Určitě by bylo fajn, kdyby se do našeho oddílu přihlásili plavci, kteří skončili aktivní plaveckou kariéru v bazénu. Pozvedlo by to výkonnostní úroveň oddílu,“ poznamenal Mucha. 

Dálkoplavecká sezóna právě začala. Že je Libor rozplavaný, dokázal i na Mezinárodním MČR v plavání masters v Plzni 19. – 20.5. Přivezl si čtyři zlaté a jednu stříbrnou medaili v kategorii muži A, a to v disciplínách 200 m a 400 m volný způsob, 200 m polohový závod a ve dvou štafetách 4 x 50 m volný způsob a polohové štafetě.

Plavecký oddíl Hané pořádá 2. června na Anínském jezeře (Skašovský rybník) u Tovačova plavecké závody spojené s dětským dnem. Pro diváky a návštěvníky jsou kromě plaveckých závodů pro veřejnost na vzdálenost 1 km o sud piva připraveny i jiné atrakce. Skákací hrad pro děti, svezení se psím spřežením, vystoupení záchranných psů, ukázka práce potápěčů a ukázka práce studentů SOŠ Řezbářské Tovačov. Organizátoři se těší na účast nejen Prostějovanů a věří, že s nimi stráví příjemně sobotní den všichni, kteří vyjdou za sluníčkem a vodou.

(mm)

Poslat nový komentář