Naši přemožitelé La Manche dnes u předsedy Senátu

Naši přemožitelé La Manche dnes u předsedy Senátu

Luděk Coufal a Dana Zbořilová, prostějovští dálkoví plavci, kteří překonali kanál La Manche, byli dnes dopoledne přijati předsedou Senátu Parlamentu ČR Milanem Štěchem.

Setkání ve Valdštejnském paláci domluvila prostějovská senátorka Božena Sekaninová. Milan Štěch poděkoval plavcům za reprezentaci České republiky. "Přeplavání La Manche je pro nás běžné smrtelníky něco neuvěřitelného. Obdivuji vás," uvedl předseda horní komory Parlamentu. Plavci se zapsali do pamětní knihy a s Milanem Štěchem strávili hodinu v neformálním rozhovoru. Poté si prohlédli prostory Valdštejnského paláce.
Dana Zbořilová překonala Lamanšský průliv v roce 2001, Luděk Coufal letos v srpnu. Dana byla druhou Češkou, které se podařilo úžinu mezi Anglií a Francií přeplavat, a to v čase 11 hodin a 56 minut. Luďkovi trvala přeplavba 15 hodin a 57 minut, ale jak na setkání v Senátu připomněl jeho kolega z oddílu dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov Milan Kýr, podmínky byly více než obtížné. Startoval odpoledne, po půlnoci se nad mořem strhl vydatný déšť a foukal silný vítr.
Návštěvy v Senátu se účastnili také Ivan Novotný a Luděk Kýr, kolegové z oddílu dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov, za který Dana Zbořilová a Luděk Coufal startují. Přijel také lékař Milan Halenka, jenž doprovázel Coufala při překonání kanálu.
Milan Štěch přiznal, že má rád spíš teplou vodu. "Z toho si nic nedělejte. Moje žena nevleze do vody, pokud nemá šestadvacet stupňů," se smíchem prozradil Luděk Coufal.
-bp-

Poslat nový komentář