Plážové hřiště zpestří akce v centru města

Plážové hřiště zpestří akce v centru města
ilustrační foto

Letos poprvé si příznivci zejména míčových her budou moci zasportovat v centru města. V období od 15. května do 9. června bude v prostoru před muzeem k dispozici plážové hřiště s variabilním využitím. Zahrát si tak bude možné třeba beach volejbal, nohejbal, fotbálek nebo badminton. Podle primátora města Františka Jury město v tomto pilotním ročníku otestuje zájem veřejnosti o takový typ aktivity.

„Co se týče termínu pořádání, byli jsme z jedné strany limitováni přehlídkou automobilových veteránů, která se uskuteční 12. 5. na stejném místě, a v červnu pak zahájením Wolkrova Prostějova a navazujícím Prostějovským létem. Nicméně více než tři týdny bude hřiště sloužit. Dopoledne ho nabídneme školám, odpoledne a o víkendech pak občanům. Počítáme i s pořádáním různých turnajů nebo exhibičních utkání třeba volejbalistek či fotbalistů. Provoz hřiště bude denně od 9:00 do 13:00 – ve všední dny pro školy a následně do 20:00 pro veřejnost,“ pokračuje jeho náměstkyně Milada Sokolová.

Město počítá i s následným využitím písku z tohoto plážového hřiště. Část poslouží na dosypání v Aquaparku, část na hřiště v blízkosti Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova, zbytek uloží Domovní správa k případnému využití v příštím roce.

Náklady na zřízení a provoz plážového hřiště jsou propočítány na zhruba 430 tisíc korun včetně DPH.

„V této částce je zahrnut i veškerý komfort spojený s provozem hřiště jako šatna na převlékání nebo toalety a sprchy,“ dodala Sokolová.

Na webových stránkách města Prostějova bude zveřejněn odkaz s příslušnými údaji, kde a jak si případně zájemci hřiště zarezervují pro turnaj nebo konkrétní skupinu. (red)

 

Poslat nový komentář