Písek z beachvolejbalového hřiště slouží dál!

Písek z beachvolejbalového hřiště slouží dál!
ilustrační foto korfbal

Letos poprvé si příznivci zejména míčových her mohli zasportovat přímo v centru města. Na náměstí se bezplatně v písku hrály míčové hry jako je basket, fotbal, tenis, volejbal, korfbal nebo florbal. Uplatnění písek najde na hřištích v aquaparku a základních školách.

Hřiště s variabilním využitím bylo pilotním ročníkem, který měl otestovat zájem veřejnosti o takový typ aktivity. A povedlo se.

„Přes počáteční nepřízeň počasí bylo hřiště využito a jeho harmonogram byl zcela zaplněn. Máme radost, že se dobrá věc podařila, že řada organizací a spolků hřiště využila, a děkujeme Sportcentru – DDM za zajištění některých doprovodných aktivit,“ usmívá se náměstkyně primátora Milada Sokolová s tím, že zábavu si zde užili jak dospělí, tak drobotina.

„Rozhodně nechyběla ani zábava pro děti. Velice nás potěšil i zájem maminek o následně doplněné pískoviště, které děti využily na sto procent,“ doplňuje Sokolová.

Následné využití se našlo i pro jemný písek z beachvolejbalového hřiště.

„Písek rozhodně nevyhodíme. Sloužit bude na hřišti v aquaparku, Základní škole v ulici Melantrichova nebo RG a ZŠ města Prostějova,“ popisuje další využití náměstek primátora Jan Krchňavý. (red)

Poslat nový komentář