Kdo vyhrál volňásky na Sokolnické slavnosti?

Kdo vyhrál volňásky na Sokolnické slavnosti?
ilustrační foto

Letos již naposledy se vrací spolek Špinavci na nádvoří zámku Plumlov, aby nabídl jeho návštěvníkům vystoupení těch nejlepších skupin z celé České republiky. O víkendu 28. - 29. září 2019 se proto můžeme všichni opět sejít na nádvoří na akci s názvem Sokolnické slavnosti.

Po oba dva dny se na nádvoří vystřídají skupiny šermířské, kejklířské či sokolnické. Těžkooděnci v plné zbroji ze skupiny historického šermu Marcus-M se budou střídat s šermíři ze skupiny Lucius. Vynikající fakír a kejklíř Zdeněk Vlček se svou společností Vagabundus se třeba položí na desku plnou hřebíků nebo nám dokáží, co vše může létat vzduchem. A když nebudou létat rekvizity kejklířské, tak se ve vzduchu budou třepetat křídla dravých ptáků ze sokolnického dvorce Dědictví.

Samozřejmostí jsou opět na nádvořích stánky s dobovým zbožím či historickými řemesly, které si třeba budou moci návštěvníci vyzkoušet. A o hladové se postarají ve stáncích s občerstvením.

Po oba dva dny bude areál zámku Plumlov otevřen vždy od 9:30 do 17:30 hodin a možnost navštívit interiéry pokojů zámku s průvodcem budou mít návštěvníci každou půl hodinu (poprvé v 10:00). Pokud se ale návštěvníci rádi bojí, je k dispozici i prohlídka strašidelných pohádkových sklepů pod zámkem v 10:45 a pak další vždy co hodinu.

S Prostějovskými novinkami jste mohli soutěžit o rodinné vstupné, které čítá dva dospělé a dvě děti. A na koho se usmálo štěstí? Výherci se stávají Sofie Malá z Prostějova, Tereza Gambová z Plumlova a Jarmila Gmeinerová z Prostějova. Gratulujeme! (red)

 

 

Poslat nový komentář