Netěšte se, víkend bude studený a deštivý

Netěšte se, víkend bude studený a deštivý
ilustrační foto

 

Až do konce týdne bude v Česku chladno a deštivo. Meteorologové nadále varují před povodněmi, které může na Moravě způsobit vydatný déšť, i před silným větrem, který bude v nárazech dosahovat rychlosti až 90 km/h. Hezké počasí a teploty přes dvacet stupňů můžeme čekat až od pondělí.

Ve čtvrtek zasáhne severovýchod republiky vydatný déšť. Meteorologové vydali výstrahu před povodněmi pro Zlínský, Moravskoslezský a Olomoucký kraj. Hladiny řek se začnou výrazněji zvedat během čtvrteční noci a v pátek. Nejvyšší teploty ve čtvrtek dosáhnou 11 až 15 °C, vát bude severozápadní až severní vítr, který na Moravě dosáhne v nárazech rychlosti až kolem 25 m/s (90 km/h).

V pátek bude obloha zatažená, na většině území bude pršet. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C, nejvyšší denní vystoupají k 9 až 13 °C. Čerstvý severní až severozápadní vítr, který v nárazech dosáhne až 20 až 25 m/s, bude odpoledne a večer zvolna slábnout.

I v sobotu bude zataženo až oblačno, na většině území očekáváme další déšť nebo přeháňky, místy i trvalejší srážky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Vát už bude pouze mírný severní vítr.

Na neděli meteorologové předpovídají oblačnou až zataženou oblohu, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, na východě území se ojediněle objeví i bouřky. Ráno se ojediněle vyskytnou i mlhy. Nejnižší noční teploty očekáváme mezi 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 13 až 17 °C. (red)

Poslat nový komentář