Týden začne lijáky, bude pokračovat tropy

Týden začne lijáky, bude pokračovat tropy
ilustrační foto archiv PvNovinky, ber

 

První polovinu týdne se v Česku moc neohřejeme. V pondělí a v úterý nás čeká velká oblačnost, přeháňky a déšť. Od středy se začne počasí vylepšovat a léto se v plné síle vrátí ve čtvrtek. V dalších dnech pak teploty přesáhnou tropických třicet stupňů.

V pondělí  bude oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle, postupně místy s občasným deštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší teploty budou jen mezi 19 až 23 °C, vítr může v nárazech místy dosáhnout kolem 15 m/s (přes 50 km/h). V noci na úterý pak bude zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami. Teploty klesnou na 16 až 12 °C.

V úterý nás bude stále trápit velká oblačnost. Bude oblačno až zataženo, opět se občas vyskytne déšť nebo přeháňky. Teploty dosáhnou 20 až 24 stupňů, na jihovýchodě až 26 °C. Vítr znovu v nárazech dosáhne kolem 15 m/s.

Ve středu bude už oblačnosti pozvolna ubývat. Bude polojasno, jen přechodně oblačno. Přeháňky se už objeví jen ojediněle. V noci ukáže teploměr 16 až 12 °C, přes den už příjemnějších 23 až 27 stupňů.

Ve čtvrtek bude obloha polojasná až skoro jasná, v noci teploty klesnou na 15 až 11 °C, zato přes den vystoupají na 26 až 30 stupňů Celsia.

I v pátek bude jasno nebo polojasno. V Čechách se mohou odpoledne a večer při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle objevit bouřky. V noci bude mezi 17 až 13 stupni, denní teploty přesáhnou tropickou třicítku, ty nejvyšší budou mezi 30 až 34 stupni.

Během víkendu bude zpočátku skoro jasno až polojasno, ovšem pravděpodobně už v sobotu bude od západu přibývat oblačnosti s přeháňkami a bouřkami, které budou během neděle přecházet v déšť. V pondělí bude srážek i oblačnosti znovu ubývat. V noci se bude postupně ochlazovat z 20 až 16 stupňů až na 17 až 13 °C. Podobné to bude i s denními teplotami: ty nejvyšší budou mezi 31 až 36 stupni, od západu postupně 22 až 27 °C. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář