Dnes bude vedro, pak přijdou bouřky

Dnes bude vedro, pak přijdou bouřky
ilustrační foto

V pondělí platí od 11 do 19 hodin výstraha na velmi vysoké a na vysoké teploty pro Jihomoravský kraj, pro ostatní kraje mimo Karlovarského platí výstraha na vysoké teploty. To znamená, že v Jihomoravském kraji nejvyšší teploty budou místy překračovat hodnotu 34 °C a v ostatních uvedených krajích budou nejvyšší teploty od 31 do 34 °C.

V pondělí bude jasno až polojasno. Během dne bude postupně oblačno. Odpoledne a večer, na východě území až v první polovině noci, se místy objeví přeháňky a bouřky, ojediněle i silné. Teploty vystoupají na 30 až 35 °C, v tisíci metrech na horách bude kolem 26 °C.

V úterý přes den meteorologové očekávají zataženo až oblačno, na východě území zpočátku i polojasno. Na většinu území Česka dorazí přeháňky nebo déšť, místy i vydatný. Na východě se místy objeví bouřky. Teploty budou 19 až 23 °C, na Moravě a ve Slezsku 23 až 27 °C, na východě až 30 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno, místy čekejme déšť nebo přeháňky. Noční teploty klesnou na 17 až 13 °C, přes den teploměr ukáže 18 až 22 °C.

Ve čtvrtek odborníci předpovídají oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C, denní mezi 16 až 20 °C.

V pátek bude většinou oblačno, místy se objeví přeháňky. Noční teploty budou 12 až 8 °C, denní 17 až 21 °C.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpokládá, že bude většinou polojasno. Na východě bude až oblačno, místy dorazí přeháňky nebo déšť. Noční teploty klesnou na 12 až 8 °C, postupně na 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupají na 17 až 22 °C, postupně na 21 až 26 °C. (Zdroj ČHMÚ)

Poslat nový komentář